God Jul Världen


GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR TILL ALLA JORDVARELSER!

Det har varit amerikansk julafton i runt 42 minuter och har sitter jag vid min lilla tekniska maskin och skriver.
Imorgon är det julafton och jag fattar ingenting. Det är snö i hela jädrans Sverige. Så himla självklart att det skall vara snö på julafton när inte jag är hemma. Här är det ganska varmt och himlen är blå, ingen snö. Förra veckan hade vi snö men inte nu. Det kommer en storm säger de men vi får väl se vad det blir med det.
Det är sent, jag är trött. Imorgon är det som sagt julafton. Jag har några klappar kvar. Det här blir nog det första året någonsin som jag faktiskt kommer att bli tvungen att handla julklappar på julafton. Men jag är ju i Amerika och här firar man juldagen! Vilken tur!
Det blir ingen Kalle Anka i år. Ingen gröt. Inga pepparkakor. Inget Varberg. Ingen vacker julgran. 
Men det är väl värt det. Det är jag säker på. Som Joshua Rading sjunger. För första gången så känns det som om jag kommer att bli okej. Det känns så skönt. Jag kommer att bli okej. Tack för det. 

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPRY NEW YEAR!

Hoppas att ni får världens bästa jul. Det skall jag i alla fall försöka ha. 
Go Jul!

 


En ensam jul

Jag sitter här vid mitt skrivbord. Äter en klementin. Den luktar som hemma. Jag lyssnar på julmusik. Svensk julmusik. Det är jul. Igår klädde vi granen. En riktig gran. Den första icke plastgranen som jag har sett här. Den är ganska fin men inte som vår gran där hemma. Det är den vackraste granen på jorden. Den glittrar så i mörkret. Jag borde plugga men jag har verkligen ingen lust. Jag fick ett D+ på det senaste ekonomiprovet som jag fick tillbaka idag. Väldigt, väldigt dåligt. Jag har tappat all lust trots att det egentligen är så extremt enkelt. 
Ni är alla på andra sidan jorden. Det är så långt bort.
Det känns som om det kommer att bli en ensam jul trots att jag aldrig har haft så många vänner som nu.
Jag fattar inte.


Stressig men underbar julhelg

God kväll kära Vänner och Fiender!
Sitter här vid mitt lilla skrivbord och skriver. Lyssnar på Ingrid Michaelson.
Det är söndagkväll. Bara en vecka kvar i skolan. Skall bli asaskönt med lov!
Så, fredagen började med att klockan ringde runt 6.30 på morgonen. Jag rullade över sängen för att stänga av alarmet men missade, föll ner på golvet och slog vänstra ögat i bordskanten. Jag låg på golvet och kved ett tag, sen låg jag på sängen och kved ett litet tag och sen kravlade jag upp och hade runt tio minuter på mig att göra mig iordning och äta frukost som jag tillslut inte åt. Under dagen växte en stor blåtira fram runt ögat och en bula stor som en golfboll. Folk frågade om Ketty hade misshandlat mig. Henry och Kyle svor att hämnas mig.  
I fredags var jag i Louiville med två killkompisar på en liten konsert. Det var ganska trevligt. Lite för mycket rock för mig men bättre än att sitta hemma. På lördagen bakade alla utlänningarna kakor hos Mrs. QA, utom den nedrans brasilianaren som aldrig vill komme. Vi har varit här i snart ett halvår och jag har inte ens hälsat på honom än. Men, men, skyll inte på mig! Jag är bannemed inte så blyg längre som jag en gång var! Vi bakade i varje fall massvis med kakor med lite fö mycket socker. Det tycker vi europeer, det är alltid lite för mycket socker. På kvällen hade vi ett överraskningspartaj för Luca från Ungern. Dock så missade jag överraskningen och kom två minuter senare. Vi åt och hade trevligt. Luca är nog världens mest roliga person, utan att hon nog riktigt menar det.
Idag, på denna Lucia var vi ute med kyrkan och sjöng julsånger för gamla. Det var ganska trevligt, dock så kan jag inte så många engelska julsånger utantill och ibland sjöng jag den svenska texten.

Nu har mitt öga börjat få en lilaäcklig färg och det är sent. Imorgon har jag ett Harry Potter test i Film Lit. vilket passar en nörd som mig utmärkt!

Det är så juligt så juligt men det kan nog inte bli mer juligt än i Göteborg tyvärr. Jag skall aldrig stanna borta runt jul igen. Det fungerar liksom inte.

Sov sött Sverige

En tisdag i december

Hej.
Det var längesen jag skrev. Förlåt. Vet dock inte om folk läser för det är inte så många som kommenterar.
Tisdag kväll. I fredags var det premiär för White Christmas. Juligt som sjutton. Helgen gick bra. Fyra föreställningar hade vi. Crew hade mycket att göra den här gången. Det var riktigt jobbigt men jag älskar teatern. Det kom mycket folk. Sista föreställningen hade vi över trehundra besökare så allt var nog ganska lyckat. Alla tycket det var väldigt bra. Nu är teatern över tills efter jul. Jag har så mycket fritid! Vet inte vad jag skall göra...Under lördagens föerställning höll jag en li ten show när jag slängde mig bakom den stora julgranen som stod i mitten av scenen för att hinna sätta i en kontakt. Olyckligtvis han jag inte fram bakom förren ljuset tändes så hela publiken såg en svart figur dyka ner bakom den vackra granen. Nu blir jag retad men det var ett bra snyggt dyk! Efter sista föreställning hade vi Cast Party hos Mr. Kelseys (teaterläraren). Han är nog den konstigast man jag träffat men han är så himla rolig! Han älskar 50-talet och Disney och bor i ett inte speciellt stort hus downtown med fyra barn och de åker till Disneyland minst två gånger om året. De hade sammanlagt sjutton julgranar i huset. Alla extremt dekorerade. Disneysaker överallt. Det går inte riktigta att beskriva honom. Jag älskar underliga människor.     
Idag var det skola som vanligt. Vi tittar på Harry Potter i Film. Lit och jag kommer in på mitt lite magiska humör. Efter skolan skruvade vi isär all gammal rekvesita från teatern. Jag spenderade en halvtimmer med att ta ner julg
ransljus som det sedan visade sig skulle sitta kvar. Idag var det också Rians födelsedag. Varken jag eller Ketty hade köpt någon present (Jag är en dålig människa). På kvällen var vi på hans band konsert i Junior High vilket varade i runt en halvtimme, senare bar det av till Hong Kong Kitchen i regnet. Nu är jag mätt och belåten.
Igar fick jag en julklapp i ett kuvert från Anders vilket gjorde mig väldigt glad. Jag gissar att det är en bok! Den får ligga under granen till julafton.
Mor, bror och far kommer hit till påsk! Jag upprepar det om och om igen för alla jag känner. De tycker att jag är tjatig. Några dagar i Madison och sedan åker vi till KALIFORNIEN! HAHHAHAHHA.
Det är jul och jag förstår inte riktigt. Det är julljus överallt men inga adventsljusstakar. Stora plastiga tomtar och snögubbar, ljus i alla färger. Blinkar och har sig. Det är ärligt talat för mycket. Sverige är mer mysigt och vackert. Men det säger jag inte till någon. Inget är som Göteborg. Älskade Göteborg. Det är en underlig jul. Jag längtar hem lite grann, det är ju jul! 
Nu blev det allt en bra lång uppdatering! Nöjda?
Förresten äker vi till Ikea i Cincinnatti nästa vecka och handlar julklappar!
GOD JUL på er.

 En sjukt rolig afton



 En dag bakade Anne en kalkonpaj. Den var god.



 Snett fotografi på den juliga scenen




RSS 2.0